Sint-Ursula-Instituut

secundair onderwijs
ASO - BSO - TSO

 
U bevindt zich hier: Home > Kennismaking > Activiteiten

Activiteiten

6AIT en 6BEC op bedrijfsbezoek bij Continental

De leerlingen van 6 Business Economics (Handel) en 6 Accountancy & IT (Boekhouden-Informatica) brachten een bezoek aan Continental in Mechelen. Dit bezoek kaderde in de lessen Engels en Bedrijfseconomie.

Eerst werd het bedrijf Continental wereldwijd voorgesteld en werd de werking van de afdeling Accounting en Controlling in Mechelen uitvoerig toegelicht in het Engels door de heer Paul Muysoms (Financieel directeur) en Johan Van Aerde (Controller). Er was bovendien voor gezorgd dat de leerlingen een interview in het Engels konden afnemen van 2 jonge financiële werknemers die recent in dienst waren genomen.

Daarna leidde de heer Herman Van Hoof ons rond in de productieafdeling en toonde ons ook het volledig geautomatiseerde magazijn. De wereld van wielsensoren en ventielen en vooral hun bijdrage aan een veiligere auto voor iedereen, is ons heel wat duidelijker geworden via deze interactieve rondleiding. Tenslotte werden we getrakteerd op een voortreffelijke broodjeslunch tijdens de nabespreking van ons bezoek.

Enkele reacties van leerlingen:

“Wat een leuke sfeer en wat een vriendelijke mensen, ik zou graag bij Continental willen werken.” “Tof dat we zelf konden ervaren hoe wat we op school leren in de praktijk wordt gebruikt.”

Deze reacties maken duidelijk dat Continental er in geslaagd is om op een erg professionele, leerlinggerichte en hartelijke manier aan de leerlingen uit te leggen waar ze voor staan en hoe belangrijk de schoolse kennis is voor de praktijk op de werkvloer.

Verslag: P. Vandormael


Terug naar overzicht