Sint-Ursula-Instituut

secundair onderwijs
ASO - BSO - TSO

 
U bevindt zich hier: Home > Praktisch > Boekenlijsten

Boekenlijsten

Hoe bestel ik mijn boeken?

Je bestelt via internet de nodige huur- en koopboeken op www.iddink.be/bestellen. Je kan je bestelling plaatsen vanaf 27 juni en bij voorkeur voor 4 juli, zodat je boeken zeker tijdig kunnen geleverd worden.

Hoe kan je nu je boeken bestellen?

 1. Ga naar www.iddink.be/bestellen en klik “leerling” aan.
 2. Ga naar “bestellen”. Indien je nog geen persoonlijke account hebt, maak je die eerst aan via “registreren”. Vul het blad “account aanmaken” correct in.
 3. Daarna kan je de schoolcode, die je van de school krijgt, invullen.
 4. Kies het jaar en de studierichting en druk op volgende.
 5. De vakken verschijnen waar je leerboeken voor moet bestellen. Je kan hier niets wijzigen. Druk op volgende.
 6. Hier krijg je al de boeken te zien die je nodig hebt. Wij hebben de lijst reeds op voorhand voor jou ingevuld. Alle huurboeken worden aangegeven met een (H), alle koopboeken met een (K). Wens je nu één of meerdere boeken niet te bestellen omdat je deze reeds bezit van vorig jaar of van een broer of vriend, klik dan op de (H) of de (K) van het betreffende boek zodat het vakje blanco blijft. Je kan ook een huurboek (H) gaan kopen indien je dit liever zo hebt, wijzig dan de (H) in het teken (K). Klik dan op volgende.
 7. Belangrijk voor nieuwe leerlingen. Hier moet je de leerboeken bestellen die je wel nodig zult hebben uit het vorig leerjaar. Wil je bestellen, wijzig de X in een K door te klikken. Klik op volgende.
 8. Nu krijg je een overzicht van je persoonlijke gegevens en van je bestelling. Je kan de volledige lijst van je huur- en koopboeken bekijken door het kruisje aan te klikken.

Belangrijk:

 • Via Vorige kan je alsnog wijzigingen aanbrengen.
 • Print een kopie van dit overzicht voordat je het doorstuurt.
 • Plaats een V naast de melding: Ouders van leerling gaan akkoord met deze bestelling. Doe je dit niet, dan zal je niet kunnen bestellen.
 • Druk dan op Bestellen. Je bestelling is nu geregistreerd.

Kan ik hulp krijgen bij het bestellen?

Wie moeite heeft met het online bestellen, kan gebruik maken van een telefonische hulplijn van de firma Iddink. Je kan hen telefonisch bereiken op het nummer 014 30 41 70 tijdens werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur.

Wie niet over een computer met internet beschikt, kan in de school terecht tijdens de openingsuren tot en met maandag 4 juli.

Mijn bestelling is doorgestuurd en ik wil toch nog iets wijzigen.

Wens je een wijziging aan te brengen aan je bestelling die reeds is doorgestuurd, neem dan steeds telefonisch contact op met de klantendienst van de firma Iddink op het telefoonnummer 014 30 41 70. Zij zijn bereikbaar tijdens werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur. Wijzigingen kunnen ook via e-mail doorgegeven worden.

Hoe verloopt de betaling?

De factuur ontvang je per post op je thuisadres. Graag ontvangt de firma Iddink de betaling binnen de 14 dagen na ontvangst van de factuur.

Waar en hoe lever ik mijn boeken van het voorbije schooljaar in?

Je schoolboeken lever je aan het eind van het schooljaar weer in op school.
Zoals je weet, werkt de school hiervoor samen met de firma Iddink. Van hen ontvang je informatie over de dag en het tijdstip waarop je je boeken dient in te leveren, inclusief een inleverformulier waarop staat om welke boeken het gaat. In deze informatie staat precies omschreven hoe het inleveren in zijn werk gaat. Lees deze instructies goed!
Zorg er voor dat de boeken in goede staat zijn en volledig uitgegomd.

Waar en wanneer wordt mijn bestelling afgeleverd?

Vanaf 15 augustus worden je schoolboeken voor het nieuwe schooljaar op je huisadres bezorgd door de firma Iddink.
Het is van belang dat je op tijd bij hen bestelt!
Veel boeken gebruiken we meerdere jaren en zijn dus tweedehands. Deze boeken moet jij aan het eind van het schooljaar ook weer inleveren.
Vóór de zomervakantie ontvang je nog gedetailleerde informatie over het bestelproces!