Hoe verloopt de eerste schooldag?

Samen met de andere leerlingen van het eerste jaar ben je welkom in de school vanaf 08.00 uur. Je nieuwe leraren staan al klaar op de speelplaats om je te verwelkomen.

Als om 08.35 uur de bel gaat, word je per klas ingedeeld en ga je samen met je klasteam naar je klaslokaal. Als je erom vroeg bij de inschrijving, zit je zeker en vast met één of meerdere vriendjes in dezelfde klas.

In het klaslokaal wordt ruim de tijd genomen om met elkaar kennis te maken. Leuke spelletjes zorgen ervoor dat iedereen zich snel op zijn gemak voelt. Je hoeft tijdens de eerste schooldag nog geen boeken mee te brengen, maar als je toch al deed, krijg je een eigen rekje waarop je je spulletjes kan wegbergen.

Samen met je klas en je klasteam trek je op ontdekkingstocht door het schoolgebouw. Je zal er snel je weg vinden.

Als je terug in het klaslokaal bent, maak je kennis met je verschillende leraren. Zij komen even langs om je te helpen je aankooplijstje in te vullen. Behalve boeken heb je immers ook mappen, papier en ander schoolgerei nodig. Je leert ook je agenda invullen. Zo weet je perfect welke boeken je morgen zeker moet meebrengen.

Voor je het weet zit je eerste schooldag in het middelbaar erop. Om 12.15 uur helpen de leden van het klasteam je bij het maken van je boekentas en begeleiden ze je naar de fietsenkelder, de verzamelplaats voor de schoolbussen of de uitgang.