Bedrijfsorganisatie

Iets voor jou?

Je hebt interesse voor de zakenwereld en IT. Je blijft graag op de hoogte van de economische actualiteit. Je wil uitpluizen hoe bedrijven functioneren en zich organiseren. Je bent ondernemend en je houdt van organiseren.

Je maakt graag gebruik van de computer om opdrachten op te lossen. Je bent bereid te schrijven, te spreken en te luisteren in andere talen. 

Naast het praktische luik van de studierichting wil je ook meer theoretische inzichten verwerven. Je kan concrete uitdagingen aanpakken door verworven kennis en inzichten efficiënt en effectief aan te wenden. Je denkt graag kritisch, creatief en probleemoplossend en wil je verworven kennis en vaardigheden graag in de praktijk brengen tijdens het werkplekleren.

Deze richting is een logische vervolgopleiding op de studierichtingen Bedrijfswetenschappen, Economische wetenschappen en Bedrijf en organisatie.

 

Wat mag je verwachten?

Bedrijfsorganisatie is een theoretisch-praktische studierichting in de dubbele finaliteit. Deze studierichting bereidt jou voor op een waaier aan opleidingen in de economische sector. Een directe toegang tot de arbeidsmarkt is eveneens mogelijk. 

In het vak bedrijfsorganisatie verwerf je inzicht in de algemene economie, de bedrijfswetenschappen en recht. De leerstofonderdelen worden toepassingsgericht aangereikt. Je ontwikkelt competenties met betrekking tot het ondersteunen van boekhoudkundige, commerciële en HR-activiteiten. Er is ook aandacht voor binnen- en buitenlandse handel. Ook de logistieke flow wordt besproken. Je verdiept je in bedrijfseconomische concepten en processen vanuit concrete voorbeelden. Je leert om de verworven kennis en inzichten aan te wenden bij het ontwikkelen van administratieve en commerciële competenties. Bij het uitvoeren van opdrachten worden digitale toepassingen zoals MS Office doelgericht gebruikt. In wiskunde ligt de nadruk op toegepaste wiskunde.

Communicatievaardigheden in het Nederlands, Frans en Engels mogen in deze richting niet ontbreken. Je leert om op een efficiënte, kwaliteitsvolle en klantvriendelijke manier te communiceren.

 

Algemene vorming Vijfde jaar Zesde jaar
Godsdienst  2u 2u
Lichamelijke opvoeding  2u 2u
Natuurwetenschappen  1u 1u
Aardrijkskunde  1u 1u
Geschiedenis  1u 1u
Wiskunde (+ financiële algebra)  2u + 1u 2u
Nederlands  3u 3u
Engels  3u 3u
Frans  3u 3u
Bedrijfsorganisatie (incl. Werkplekleren) 12u 13u
Zakelijke communicatie  - 1u
Artistieke vorming  1u -

En verder?

Na deze studierichting heb je keuze uit een aantal professionele bacheloropleidingen en graduaatsopleidingen of Se-n-Se in de economische sector. Een logische vervolgopleiding is bijvoorbeeld bedrijfsorganisatie, office management of medisch administratief assistent.

Er bestaat ook de mogelijkheid om de arbeidsmarkt op te gaan, waar je je competenties op de werkvloer verder kan ontwikkelen.