Grieks - Latijn

Iets voor jou?

Je bent theoretisch ingesteld en je leert graag abstracte leerstof. Je kan zelfstandig werken en je hebt een goed werktempo.

Je kan vlot verbanden leggen tussen leerinhouden en je kan logisch redeneren. 

Je hebt een ruime interesse in talen, cultuur en geschiedenis en je leert graag bij over de mens en zijn manier van leven en denken. Je bent geïnteresseerd in hoe een taal in elkaar zit.

 

Deze richting is een logische vervolgopleiding op de studierichting Grieks – Latijn.

Wat mag je verwachten?

Grieks – Latijn is een sterk abstract-theoretische studierichting in de doorstroomfinaliteit. Deze studierichting bereidt jou voor op een brede waaier aan studierichtingen in het hoger onderwijs. Ze combineert een algemene vorming met een uitgebreid aanbod Grieks en Latijn. Je verfijnt je taalkennis Grieks en Latijn en je bouwt een stevige basis op voor moderne talen.

De lectuur van authentieke Griekse en Latijnse teksten zorgt voor een dieper inzicht in de taal en cultuur van de klassieke oudheid. Je ontdekt gelijkenissen en verschillen tussen de cultuur van de oudheid en onze maatschappij. Door de antieke wereld vanuit meerdere invalshoeken te bestuderen, komen fundamenteel menselijke vragen uitgebreid aan bod. Zo verbreed en verdiep je jouw visie op mens en samenleving. Je kan een nieuwe taal leren.

Met het oog op verdere studies wordt wiskunde met 1 uur versterkt. In het zesde jaar is er een aanbod voor extra wiskunde buiten het curriculum.

Algemene vorming Vijfde jaar Zesde jaar
Godsdienst  2u 2u
Lichamelijke opvoeding  2u 2u
Nederlands  4u 4u
Engels  2u 2u
Frans  3u 3u
Wiskunde  3u 3u
Natuurwetenschappen  1u 2u
Aardrijkskunde  1u 1u
Geschiedenis  2u 2u
Grieks  4u 4u
Latijn  4u 4u
Keuzevak  2u 2u
Esthetica / artistieke vorming 2u -
Filosofie - 1u

En verder?

Na deze studierichting heb je een ruime keuze aan academische en professionele bacheloropleidingen in verschillende studiegebieden. Enkele logische vervolgopleidingen zijn bijvoorbeeld taal- en letterkunde, toegepaste taalkunde, archeologie en kunstwetenschappen, rechten, geschiedenis en sociaal-economische wetenschappen.