Bedrijf en organisatie (nieuw)

Iets voor jou?

Ben jij iemand die graag werkt met zakelijke cijfers en data? Kan jij nauwkeurig werken om in de boekhouding te berekenen en in te boeken? Zou je graag wat meer weten over aanwervingen van personeel en lonen? Wil je het verkoopproces van begin tot einde administratief opvolgen?

Dan is Bedrijf en organisatie je op het lijf geschreven. 

Jij kan de theorie toepassen in de praktijk. Jij hebt interesse in boekhouden en commerciële activiteiten. Je communiceert op een efficiënte en klantvriendelijke manier en pakt concrete uitdagingen aan.

 

Wat mag je verwachten?

Bedrijf en organisatie is een theoretisch- praktische studierichting. Je krijgt een degelijke algemene vorming, aangevuld met bedrijfseconomie. 

In het vak bedrijfseconomie leer je over het keuzegedrag van de consument, de wisselwerking tussen producent-consument, zowel nationaal als internationaal. 

Je verkent de organisatie van ondernemersactiviteiten. Daarnaast krijg je een basis in boekhouden, personeelsbeleid, commercieel inzicht, administratief behandelen van bestellingen en de logistieke flow. Dit alles is verweven met functioneel ICT- en taalgebruik.

 

Algemene vorming Derde jaar Vierde jaar
Geschiedenis 1u 1u
Godsdienst 2u 2u
Lichamelijke opvoeding 2u 2u
Nederlands + zakelijke communicatie 4u 4u
Engels 3u 3u
Frans 4u 3u
Aardrijkskunde 1u 1u
Natuurwetenschappen 2u 1u
Wiskunde 4 u 4u
Artistieke vorming - 2u
Bedrijfsorganisatie + ICT 9u 9u
Algemene economie en bedrijfskunde 3u 2u
Boekhouden en commercieel beheer 3u 5u
Digitale skills 1u -
Logistiek en transport 1u 1u
Personeelsbeheer 1u 1u

En verder?

Bedrijf en organisatie is een studierichting die voorbereidt op verder studeren in specifieke professionele bachelors. Je kan ook onmiddellijk beginnen werken. 

In de derde graad is de studierichting Bedrijfsorganisatie een logisch vervolg. Ook de studierichting Onthaal, organisatie en sales is mogelijk.