Biotechnieken (nieuw)

Iets voor jou?

Ben je gedreven om operationele competenties te ontwikkelen in biologie en chemie in een labo? Ben jij iemand die de theorie wil gebruiken in de praktijk? Verrijk je graag je elektromechanische kennis en vaardigheden? En wil je hiermee via productie- en procestechnieken leren problemen op te lossen in industriële context? 

Dan is Biotechnieken een goede keuze.

Jij kan specifieke handelingen stellen om concrete uitdagingen nauwkeurig aan te pakken. Fijn motorische vaardigheden helpen je om experimenten in het laboratorium te realiseren. 

 

Wat mag je verwachten?

Deze studierichting leert je werken binnen concrete contexten eigen aan het studiedomein en de studierichting.  Je verdiept en overstijgt de praktische zijde van wetenschappen door meer theoretische inzichten en concepten te verwerven. 

Je krijgt inzicht in biologie, chemie, fysica en technologie. Je slaagt erin om wiskundige vaardigheden toe te passen bij het oplossen van problemen. Je verdiept je in de uitvoering van technieken in technisch complexe omgevingen. Je gaat zelfstandig aan de slag in het labo met concrete opdrachten.

Tijdens de onderzoeken is er tevens aandacht voor sturings-, meet- en regeltechnieken voor de voeding, chemische en farmaceutische industrie.

 

Algemene vorming Derde jaar Vierde jaar
Geschiedenis 1u 1u
Godsdienst 2u 2u
Lichamelijke opvoeding 2u 2u
Nederlands 4u 4u
Engels 2u 2u
Frans 3u 2u
Aardrijkskunde 1u 1u
Wiskunde 4u 4u
Digitale / economische skills 1u -
Artistieke vorming  - 2u
Biotechnieken 12u 12u
Biologie 2u 2u
Chemie 2u 2u
Fysica 2u 2u
Labotechnieken 2u 2u
Productietechnieken 4u 4u

En verder?

Biotechnieken is een studierichting die voorbereidt op verder studeren in specifieke professionele bachelors. Je kan ook onmiddellijk beginnen werken. 

In de derde graad sluit de studierichting Biotechnologische en chemische technieken het best aan.