Latijn

Iets voor jou?

Ben je geboeid door talen, cultuur en geschiedenis? Wil je weten waar woorden vandaan komen en hoe een taal in elkaar zit? Vond je het fijn om in de eerste graad Latijn te studeren? Heb je ook een sterke interesse voor wiskunde?

Dan is Latijn een goede keuze.

Jij kan zelfstandig en nauwkeurig werken. Je hebt een groot doorzettingsvermogen en een stevig werktempo. Je houdt van verhalen en wil graag dieper ingaan op een tekst. Latijnse teksten kunnen lezen en vertalen is voor jou een uitdaging waar je met plezier aan begint. 

 

Wat mag je verwachten?

Je combineert een brede algemene vorming met een uitgebreid aanbod Latijn en een uitgebreid pakket wiskunde.

Je bouwt een grondige taalkennis op, die een stevige basis vormt voor moderne vreemde talen. Je leert Latijn verder kennen, begrijpen en analyseren. Door authentieke Latijnse teksten te lezen krijg je een dieper inzicht en de taal en cultuur van de klassieke oudheid. Je ontdekt gelijkenissen en verschillen tussen de cultuur van de oudheid en onze maatschappij. 

Je ontdekt de intriges in de Romeinse keizertijd, de manipulatietechnieken in het werk van Caesar en de Latijnse mythen in de verzen van Ovidius. We gaan samen ook op tweedaagse excursie naar Trier en doen nog tal van andere activiteiten.

 

* Kies je CLIL in het derde jaar, dan kies je voor een combinatie van aardrijkskunde en biologie.

 

En verder?

Latijn is een sterk theoretische studierichting, die voorbereidt op een brede waaier aan academische en professionele bachelors.

In de derde graad behoort elke doorstroomrichting tot de mogelijkheden. De studierichtingen Latijn-moderne talen, Latijn-wetenschappen en Latijn-wiskunde zijn de meest logische vervolgopleidingen.