Maatschappij en welzijn

Iets voor jou?

Kom je graag met andere mensen in contact? Vind je het fijn om met verschillende culturen kennis te maken? Wil je graag zorg dragen voor kinderen en volwassenen?

Dan is de Maatschappij en welzijn iets voor jou. 

Je bent erg sociaal en geïnteresseerd in het functioneren van de mens. Je bekommert je graag om anderen. Je houdt van structuur en kan zelfstandig werken. Je kan goed luisteren en vlot communiceren.

Wat mag je verwachten?

In deze studierichting combineer je een algemene vorming met een specifieke vorming in maatschappij en welzijn.

Je krijgt een goede theoretische basis waarin de ontwikkelingsfases van de mens centraal staan. Je bestudeert de mens en zijn plaats in de samenleving. Je leert hoe een zorgverlener verantwoordelijk en respectvol omgaat met mensen van elke leeftijd. Je leert inspelen op de wensen en behoeften van mensen en kan hun mogelijkheden en beperkingen in kaart brengen.  Je krijgt een aantal concrete opdrachten voor zorg- en begeleidingsactiviteiten, ook een basis van anatomie en fysiologie komen aan bod.

 

Algemene vorming Derde jaar Vierde jaar
Geschiedenis 1u 1u
Godsdienst 2u 2u
Lichamelijke opvoeding 2u 2u
Nederlands 4u 4u
Engels 2u 3u
Frans 3u 2u
Aardrijkskunde 1u 1u
Natuurwetenschappen 2u 1u
Wiskunde 3u 3u
Digitale / economische skills 1u -
Artistieke vorming    - 2u
Maatschappij en welzijn 11u 11u
Anatomie en fysiologie 1u 2u
Gezondheidsbevordering 3u 3u
Indirecte zorg 3u 3u
Oriënterende activiteiten 1u 1u
Pedagogisch handelen 3u 2u

En verder?

Maatschappij en welzijn is een studierichting die voorbereidt op verder studeren in specifieke professionele bachelors. Je kan ook onmiddellijk beginnen werken.

In de derde graad sluiten de studierichtingen Gezondheidszorg en Opvoeding en begeleiding het best aan op deze studierichting.  Ook de richting Basiszorg en ondersteuning is mogelijk.