Zorg en welzijn

 

Iets voor jou?

Ben jij iemand die van mensen houdt? Ben je praktisch ingesteld en zorgzaam voor anderen? Wil je weten hoe een mens zijn plek vindt in de maatschappij? 

Dan is Zorg en welzijn een goede keuze.

In deze studierichting behaal je je diploma secundair onderwijs. Nadien kan je direct aan de slag op de arbeidsmarkt.

Je bent een warme persoon en je kan je goed inleven in andere mensen. Je hebt heel snel door wat kinderen, volwassenen en oudere mensen nodig hebben om zich veilig en gelukkig te voelen. Je steekt graag de handen uit de mouwen en je neemt graag verantwoordelijkheid op. Je bent benieuwd hoe je mensen met verschillende achtergronden kan helpen. 

 

Wat mag je verwachten?

In deze studierichting krijg je naast een algemene vorming een praktijkgerichte opleiding. De zorg voor de mens in zijn thuisomgeving staat daarbij centraal.

Je werkt rond de huishoudelijke taken en noden in een gezin. Je ontdekt hoe je een gezonde en evenwichtige aanpak hanteert op vlak van maaltijd-, linnen- en interieurzorg. Je leert hoe je verantwoordelijk en respectvol omgaat met mensen van alle leeftijden. Je leert je vlot uitdrukken, mondeling en op papier. Er wordt dan ook flink geoefend op sociale en communicatieve vaardigheden.

Je krijgt concrete opdrachten. Zo onderzoek je bijvoorbeeld hoe peuters zich ontwikkelen. Je leert hoe je het best met hen communiceert. Je bedenkt activiteiten die hen stimuleren in hun groeiproces. Je zoomt in op een veilige en schone omgeving. 

Jij wilt het beste voor andere mensen. In deze studierichting ontdek je wat je nodig hebt om een uitstekende zorgverlener te zijn.  


Richtingseigen vakken

Zorg en welzijn14u17u

  • gezondheid en welzijn
  • linnen- en interieurzorg
  • maaltijdzorg
  • pedagogisch handelen
  • artistieke vorming

 

En verder?

Zorg en welzijn is een praktijkgerichte studierichting, die voorbereidt op de arbeidsmarkt.

In de derde graad sluit de studierichting Basiszorg en ondersteuning perfect aan op deze studierichting.