iPad - je digitale toekomst

Gepubliceerd op 29 juni 2023 om 01:18

iPad in de klas

Jouw digitale toekomst

Elke leerling gebruikt in de klas en thuis een iPad als digitaal leermiddel. Zo zal je onderwerpen die aansluiten bij je interesses en talenten op een actieve manier kunnen verkennen en verwerken. Door met de iPad aan de slag te gaan met uitdagende en innoverende werkvormen zal niet alleen je kennis toenemen, maar ook je zin om te leren. Bovendien zal je vaardigheden verwerven die je voorbereiden op het leven in onze sterk gedigitaliseerde maatschappij. 

Digisprong (tot einde schooljaar 2023-2024)

Eind 2020 lanceerde de minister van onderwijs het idee voor een “Digisprong”. Door een extra investering van bijna € 375 miljoen, is het de bedoeling om de achterstand inzake digitaal onderwijs om te buigen in een voorsprong voor alle scholen in Vlaanderen.

Het Sint-Ursula-Instituut heeft die grote sprong voorwaarts inzake digitaal onderwijs enkele jaren geleden al gezet met de invoering van de iPad voor al onze leerlingen. We blijven voortdurend investeren in de verdere professionalisering van onze leraren en in de nodige infrastructuur om digitaal ondersteund onderwijs optimaal te laten verlopen.

Als school zullen we de middelen, die we voor Digisprong van de overheid ontvangen, inzetten om het gebruik van de iPad verder te faciliteren.

U heeft dit schooljaar de keuze uit 3 mogelijkheden:

  • bestaande leerlingen kunnen de huidige iPad blijven gebruiken, indien deze op 1 juni 2021 in het beheersysteem van de school opgenomen is;
  • zowel nieuwe als bestaande leerlingen kunnen een iPad aankopen via de Digisprong webshop;
  • zowel nieuwe als bestaande leerlingen kunnen een iPad van de school lenen.

Meer informatie hierover vindt u bij de veelgestelde vragen.

Type iPad

In het Sint-Ursula-Instituut wordt gebruik gemaakt van een Apple iPad

  • 9de of 10de generatie (2021 of recenter)
  • 64 of 128 GB interne opslagcapaciteit
  • 2 GB RAM 
  • iPadOS als besturingssysteem

Het gebruik van een iPad 7de generatie (2019 of recenter) is ook toegelaten.

Beheerde Apple ID

De school maakt gebruik van beheerde Apple ID’s

Beheerde Apple ID's zijn uniek binnen de school en staan los van eventuele andere Apple ID's die je voor jezelf aanmaakte. In tegenstelling tot een persoonlijk Apple ID bepaalt de beheerder tot welke voorzieningen de beheerde Apple ID toegang heeft. Je ontvangt je beheerde Apple ID aan het begin van het schooljaar.

De school zal de beheerde Apple ID gebruiken om je te laten inloggen op je iPad en om toegang te geven tot Apple voorzieningen zoals iCloud, iTunes U en de apps Klaslokaal en Schoolwerk. Daarnaast kan je met andere gebruikers in de school samenwerken in Pages, Numbers en Keynote. Bij elke beheerde Apple ID komt ook nog eens 200 GB aan iCloud-opslagruimte.

Een persoonlijk Apple ID wordt niet ondersteund door de school en beheer je dus volledig zelf. De school ziet geen gegevens van je persoonlijk Apple ID.

 

Handboeken

Zoals je kan lezen, wordt de iPad als digitaal leermiddel naast andere leermiddelen gebruikt.

Meer informatie over het gebruik en bestellen van handboeken (huidig schooljaar) vind je hier terug.

 

Meer informatie nodig?

 

Neem dan zeker een kijkje bij de veelgestelde vragen op onze website

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.