Je eigen plek

Gepubliceerd op 23 juni 2023 om 03:02

Een school binnen de school

 

Om de overgang van basisschool naar secundaire school vlot te laten verlopen, heb je een eigen ruimte op school met vaste klaslokalen, een aparte middagpauze en een eigen speelplaats. Je komt terecht in een warme, geborgen en hedendaagse school in een prachtig historisch kader.

Net zoals in de lagere school krijg je vooral les in je eigen klaslokaal. Je hebt er een eigen bank en een eigen kastje waarin je al je materiaal kan opbergen.

Voor bepaalde vakken zoals techniek en muzikale opvoeding heb je extra materiaal nodig dat niet in je eigen klaslokaal aanwezig is. Daarom worden die vakken gegeven in een vaklokaal.

Je eigen plek

 

Tijdens de pauzes kan je terecht op de speelplaats, op één van onze sportvelden of in het 'rustige hoekje'. Je zal er enkel leerlingen van het eerste en tweede jaar zien. De oudere leerlingen brengen hun pauzes op een andere plaats door.

Ook tijdens de middagpauze heb je de cafetaria's voor jou alleen. De oudere leerlingen hebben namelijk op een ander tijdstip middagpauze.

 

Klasdag eerste jaar

 

Tijdens de klasdag begin september ontdekken de leerlingen van het eerste jaar de school op een wel heel bijzondere manier. 

Kijk je mee? 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.