Aandacht voor jouw welbevinden

Gepubliceerd op 21 juni 2023 om 02:05

Enthousiaste leraren

 

In het secundair onderwijs krijg je les van verschillende leraren. Elk van hen is gespecialiseerd in één of meerdere vakken. Binnen hun lessen spelen zij in op je individuele behoeften en interesses en helpen ze je verder als dat nodig is.

De vakleraren zullen je begeleiden bij het maken van extra oefeningen, het verkennen van bijkomende leerstof of het verder uitdiepen van wat je al gezien hebt. 

Elke klasgroep wordt van dichtbij opgevolgd door een klasteam. Dit zijn twee leraren bij wie jij en je ouders terecht kunnen met vragen of problemen. Tijdens het klasuur wordt er geen les gegeven, maar zal je samen met je klasgenoten aandacht besteden aan 'LEREN LEREN', 'LEREN LEVEN' en 'LEREN KIEZEN'.

Leerlingencoach

 

Als je het moeilijk hebt kan je steeds bij de leerlingencoach terecht. Net zoals het klasteam is zij je steun en toeverlaat en zal ze je helpen waar ze kan.

Ze lost kleine problemen onmiddellijk op of zorgt dat je snel terecht kan bij mensen die je verder kunnen helpen.

Indien je dat wil, kan je gebruik maken van de stille ruimte om even tot rust te komen.

Als het leren even niet lukt

 

Als het leren niet lukt, of als je extra zorg nodig hebt, kan je terecht bij de zorgcoördinator.

Net zoals de zorgleraar in de lagere school is zij gespecialiseerd in het omgaan met leerstoornissen, motivatieproblemen, hoogbegaafdheid en faalangst. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.