Maatschappij- en welzijnswetenschappen 

 

Iets voor jou?

Denk je graag na over hoe je in de wereld staat? Stel je kritische vragen bij wat er om je heen gebeurt? Wil je weten hoe iemand zijn plek vindt in onze complexe samenleving? Wil je meer weten over de werking en de invloed van sociale media en massamedia?

Dan is de studierichting Maatschappij- en welzijnswetenschappen een goede keuze.

Jij hebt een grote belangstelling voor de mens en zijn maatschappelijke context. Je wilt graag je kennis vergroten en nieuwe inzichten toepassen op concrete situaties.

Je kan vlot theoretische leerinhouden verwerken en je kan snel verbanden leggen. Je bent leergierig en communicatief sterk.  

 

Wat mag je verwachten?

Maatschappij- en welzijnswetenschappen is een theoretische richting met voldoende ruimte voor concrete toepassingen.

Je raakt vertrouwd met psychologische en sociologische begrippen en je zet je eerste stappen in de wereld van de grote denkers. Je wordt uitgedaagd om zelf kritisch na te denken over maatschappelijke fenomenen. Daarbij vertrek je telkens vanuit concrete gebeurtenissen en ervaringen in je eigen leefwereld.

Je onderzoekt onder meer de rol en impact van de media op de samenleving en de communicatieprocessen die daarmee samenhangen. Je breidt je talenkennis verder uit. Je oefent je communicatieve vaardigheden en je scherpt je leesvaardigheid verder aan.

 

En verder?

Maatschappij- en welzijnswetenschappen is een theoretische studierichting, die voorbereidt op een academische of professionele bachelor die aansluit bij het domein.

In de derde graad sluit de studierichting Welzijnswetenschappen het best aan op deze studierichting. Ook de richtingen Gezondheidszorg en Opvoeding en begeleiding beiden in de dubbele finaliteit zijn een mogelijkheid.