Moderne talen

 

Iets voor jou?

Kan jij je vlot uitdrukken, mondeling en op papier? Wil je heel graag nieuwe talen leren? Wil je weten hoe een taal in elkaar zit en waar onze woorden vandaan komen?

Dan is de studierichting Moderne talen echt iets voor jou.

Jij kan nauwkeurig en zelfstandig werken. Je hebt een goed werktempo en legt vlot verbanden tussen leerinhouden. Je hebt een goed taalgevoel en drukt je graag vlot en gepast uit in verschillende moderne vreemde talen. Je wil inzicht verwerven in (massa) communicatie en media.  

 

Wat mag je verwachten?

Deze studierichting combineert een brede algemene vorming met een uitgebreid pakket talen.

Je verdiept je kennis van Nederlands, Frans en Engels. Bovendien leer je ook Duits. Je ontdekt de kracht van woorden, niet alleen in zakelijke en literaire teksten, maar ook in andere vormen van communicatie. Zo ontdek je bijvoorbeeld hoe media werken en hoe ze ons gedrag beïnvloeden.

Deze richting biedt uitdaging op het vlak van talen, communicatiewetenschappen en taaltechnologie.

 

En verder?

Moderne talen is een sterk theoretische studierichting, die voorbereidt op een brede waaier aan academische en professionele bachelors.

In de derde graad sluiten de studierichtingen Moderne talen, Moderne talen-wetenschappen, Economie-moderne talen en Taal- en communicatiewetenschappen het best aan op deze studierichting.