Natuurwetenschappen

 

Iets voor jou?

Ben je geboeid door wiskunde en wetenschappen? Ben je nieuwsgierig naar het waarom van natuurfenomenen en wetenschappelijke processen? Schuilt er een onderzoeker in jou? Kan je je vastbijten in een wetenschappelijk vraagstuk en wil je leren hoe je op een gestructureerde manier naar een oplossing zoekt? 

Dan is Natuurwetenschappen een goede keuze.

Jij bent theoretisch sterk en je kan vlot verbanden leggen. Je vindt het spannend om de resultaten van een experiment te analyseren en je slaagt erin om je bevindingen soepel te verwoorden.  

 

Wat mag je verwachten?

Deze studierichting combineert een brede algemene vorming met een stevig pakket wiskunde en exacte wetenschappen.

In de vakken biologie, chemie en fysica bestudeer je levende en niet-levende materie volgens de stappen van het wetenschappelijk proces.

Je onderzoekt wetenschappelijke problemen door erover na te denken, door gerichte informatie op te zoeken of door experimenten uit te voeren. ICT is daarbij een belangrijk hulpmiddel. Je leert data verwerken in tabellen en grafieken en hoe je resultaten correct interpreteert.

 

En verder?

Natuurwetenschappen is een sterk theoretische studierichting, die voorbereidt op een brede waaier aan academische en professionele bachelors.

In de derde graad kan je doorstromen naar Wetenschappen-wiskunde (m/z STEM), Biotechnologische en chemische STEM-wetenschappen, Moderne talen-wetenschappen. Je kan ook kiezen voor Informatica en communicatiewetenschappen.